VOORDELEN STOPPEN MET ROKEN

Heeft stoppen met roken altijd zin?

Stoppen met roken heeft altijd zin. Op jonge leeftijd én op latere leeftijd.

Stoppen met roken is natuurlijk goed voor je gezondheid. Wie stopt met roken, heeft al na een paar jaar minder kans op hart- en vaatziekten. Die kans is dan bijna gelijk aan het risico van mensen die nooit rookten.

Voor kanker duurt het langer om het risico weer bijna gelijk te krijgen met niet-rokers. Maar het kan zeker! En stoppen is pure gezondheidswinst, op elke leeftijd. Sigaretten laten liggen is één van de beste dingen die een roker voor de gezondheid kan doen. Ga maar na: 1 op de 2 rokers overlijdt aan de gevolgen van roken, 1 op de 4 al voor zijn 65e verjaardag.

Start nu

YES! PUUR ROOKVRIJ! OOK JIJ?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN STOPPEN MET ROKEN?

Stoppen met roken kan tijdelijk tot klachten leiden waardoor de neiging om weer te beginnen groot kan zijn. Vergeet niet dat deze klachten zullen verdwijnen en dat je je op een gegeven moment beter gaat voelen. Stoppen kan klachten zoals somberheid of depressieve klachten geven, slapeloosheid, geïrriteerdheid, concentratieproblemen, rusteloosheid en toegenomen eetlust. Soms ga je tijdelijk meer hoesten tijdens het herstel van de trilhaarbekleding in de longen en je kan moeite hebben met ontlasten.

De een kan makkelijker stoppen met roken dan de ander. Dit kan komen door erfelijke factoren die invloed hebben op de ernst van de verslaving en het aantal sigaretten dat je rookt. Ook psychiatrische aandoeningen kunnen stoppen moeilijker maken.

WAAROM STOPPEN MET ROKEN?

In iedere roker zit een stopper. Wat motiveert jou? Bekijk veelvoorkomende redenen

 • Je gezondheid verbetert!
 • Als je stopt met roken kun je al na 20 minuten verbetering opmerken in je gezondheid. Ontdek hoe je lichaam zich herstelt.
  Je gezondheid verbetert!

 • Je wordt (nog) mooier!
 • Vanaf het moment dat je stopt met roken, herstelt je lichaam zich. Dat kun je vaak ook in je uiterlijk terugzien! Stoppen met roken maakt je mooier.
  Soms zie je al van een afstand dat iemand is gestopt met roken. Als je net gestopt bent, zie je er meestal direct frisser en gezonder uit.

 • Je bespaart geld
 • Stop met roken voor je (klein)kinderen
 • Wist je dat als je stopt met roken, je kinderen een minder grote kans hebben op astma en andere klachten? Ook zullen je kinderen roken minder normaal vinden en is de kans dat ze later zelf ook gaan roken kleiner. Geef het goede voorbeeld aan je kinderen door rookvrij te zijn

VRIJBLIJVEND KENNIS MAKEN

BEKIJK DE 10 VOORDELEN