GEZOND
LEVEN

Gelukkiger en gezondere Leefstijl met Magnificent

IK WIL GEZOND LEVEN

Steeds meer mensen hebben een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Dat heeft vaak met onze leefstijl te maken. Een paar belangrijke ingrediënten van een gezonde leefstijl zijn: gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen en genoeg ontspannen.

Je gezondheid is je grootste goed, gezond zijn en blijven is daarom erg belangrijk. Maar waarom is gezond leven dan soms zo moeilijk? Elke dag wordt je weer op de proef gesteld. De verleiding is groot om toch die ongezonde snack te nemen als tussendoortje of toch op de bank te blijven hangen in plaats van het maken van een lange wandeling. Alle keuzes die je dagelijks maakt dragen bij aan jouw gezondheid. De omslag van ongezond naar gezond leven maak je zelf.

Start nu

HOE MOET JE GEZOND LEVEN?

Wat is gezond leven en wat is goed voor je en wat niet? Gezond leven begint met het volgen van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Hart en vaatziekten en diabetes zijn voorbeelden van chronische ziekten die onder andere terug te leiden zijn naar een ongezonde levensstijl. Voorkomen is beter dan genezen. Leef jij ongezond? Pas dan je leefstijl aan.

Het is zo makkelijk gezegd, maar wat houdt dat precies in? Je kunt beginnen met gezond eten. Maak bewuste keuzes in wat je eet en drinkt en probeer ook gevarieerd te eten. Ben je wat kilootjes te zwaar? Probeer dan om af te vallen, dit kan je zelf doen of onder begeleiding.

Beweeg daarnaast voldoende en probeer niet te roken. Rust is minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Neem dus ook ruimte voor ontspanning en slaap voldoende. Breng je body en mind in evenwicht.

VRIJBLIJVEND KENNIS MAKEN

DE JUISTE INGREDIËNTEN VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

GEZOND LEVEN IN 5 TIPS

 • Eet gezond

Je zorgt goed voor jezelf als je gezond eet. Door te eten volgens de Schijf van Vijf verklein je de kans op hart- en vaatziekten en kanker. Ook zorg je ervoor dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

 • Blijf op gezond gewicht
 • Met een gezond gewicht loop je minder gezondheidsrisico’s dan mensen met overgewicht of ondergewicht. Je hebt een lagere kans op aandoeningen als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast zit je met een gezond gewicht lekkerder in je vel en voel je je fitter.

 • Beweeg regelmatig
 • Voor een gezond leven is bewegen belangrijk. Je voelt je fitter als je beweegt en het verlaagt ook de kans op bijvoorbeeld overgewicht en hart- en vaatziekten. Hoeveel je het beste kunt bewegen hangt af van je leeftijd.

 • Rook niet
 • Wie gezond wil leven rookt niet. Niet roken draagt bij aan een betere gezondheid.

 • Ontspan voldoende
 • Om gezond te leven is het ook belangrijk om niet te veel stress te hebben. Zorg voor voldoende ontspanning en slaap genoeg.

  VRIJBLIJVEND KENNIS MAKEN

  SAMEN MET ONS OP WEG NAAR EEN GEZONDER LEVEN