CooL is Coaching op het veranderen van je leefstijl

COOL

Coaching Op Leefstijl is een Geïntegreerde Leefstijl Interventie (GLI) van 2 jaar. Laat de duur je vooral niet afschrikken; blijvende gedragsverandering kost nu eenmaal tijd.
Op dit moment heeft bijna de helft van de Nederlanders boven de 18 jaar overgewicht. En het aantal stijgt terwijl je dit leest. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Dit betekent meer gezondheidsrisico’s. Waarschijnlijk heb je er zelf al alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om vol te houden. Ik kan je hier middels het CooL-traject bij helpen. 

Start nu

Individuele coaching

We beginnen met een kennismaking van een half uur. Zeker in een coachtraject is het belangrijk dat je een klik voelt met de coach, dat je je veilig voelt. Daarna volgt een intake van een uur. Hierin wordt pas op de plaats gemaakt over je huidige leefstijl: voeding, beweging, roken, alcohol en ontspanning.

Daarnaast bespreken we het zogenaamde Positieve Gezondheid Model. Dit stelt jouw als deelnemer centraal en geeft je inzicht in je algemene kwaliteit van leven zoals jij dit ervaart. Samen stellen we doelen op hoe je “geluksoppervlakte” te vergroten.

 

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziekten waaronder kanker, depressie en hart en vaatziekten,

Wat bieden we aan?

 1. Individuele coaching voor particulieren
 2. Coaching voor bedrijven en werknemers
 3. CooLYourMind voor diverse groepen met overgewicht en – Depressie, ADHD, Autisme, Diabetes type 2, Angst/paniek/dwangstoornissen, burn-out of zonder psychische of psychiatrische klachten.
 4. SMR – Stoppen met Roken individuele begeleiding 
 5. Loopbaan coaching

Wie komt voor CooL in aanmerking?

 • Is 18 jaar of ouder
 • BMI>25 met verhoogd risico op hart en vaatziekten of diabetes type 2
  BMI >30
 • Spreekt en beheerst de Nederlandse taal
 • Is in staat en bereidt om een toestemmingsformulier te tekenen
 • Voldoende motivatie

De kosten voor deelname aan het leefstijlprogramma worden doorgaans door zorgverzekeraar vergoed.

Doorverwijzing

Huisartsen, praktijkondersteuners en specialisten leveren zorg aan patiënten met onder andere overgewicht of obesitas, vaak in combinatie met een chronische ziekte zoals diabetes. Naast deze directe zorg kunt u nu ook onder professionele begeleiding zelf actief aan de slag gaan voor een gezonde leefstijl.

Het nieuwe programma CoolYourMind is een stimulans om je leefstijl kritisch onder de loep te nemen én om zowel beweeg- als voedingsgewoonten te veranderen. Elke aanpassing in je leefstijl kan al gezondheidswinst opleveren.

Intake

De keuze om deel te nemen is geheel vrijwillig. Als je besluit om mee te doen, geldt dat voor alle onderdelen, dus zowel het leefstijlprogramma, het beweegprogramma en het wetenschappelijk onderzoek. Met uw deelname levert u een belangrijke bijdrage aan uw eigen gezondheid en aan de wetenschappelijke kennis met betrekking tot de verdere verbetering van leefstijlprogramma’s. Bedenk echter goed dat het een langdurig en intensief programma is. Tijdens en na de deelname gaan bovendien de consulten bij de huisarts, psycholoog of praktijkondersteuner gewoon door. Daarom vindt aanvullend aan de eerste screening een persoonlijk intakegesprek plaats. 

Doe jij ook mee?

De huisarts of praktijkondersteuner maakt mét jou toestemming uw interesse kenbaar bij Magnificent. Binnen 2 weken volgt er een uitnodiging voor het intakegesprek. Dit vindt plaats met een leefstijlcoach van Magnificent. Het gesprek duurt 1 uur. Bij de intake wordt gebruik gemaakt van het gespreksinstrument IPH van Positieve Gezondheid.
Op basis van dit gesprek volgt er een individueel advies. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke, psychische en fysieke situatie.

Het programma

Het programma duurt in totaal 24 maanden. U neemt deel aan tweemaal 8 groepsbijeenkomsten leefstijlcoaching en aan een beweegprogramma op maat gedurende 14 weken. Voor het onderzoek doet u op verschillende momenten diverse testen.

Beweegcoaching

Op basis van uw intakegesprek wordt er een persoonlijk advies gegeven om deel te nemen aan een beweegprogramma op maat van 14 weken. CooLYourMind kent hiervoor diverse beweegmogelijkheden:

 • bootcamp, small group training/
 • wandelcoaching
 • boksclinic
 • 1 op 1 traject bij bv een fysiotherapeut
 • buddy traject
 • Yoga